MALATYA / YEŞİLYURT - Nihat Tecdelioğlu İlkokulu

Nis

Her yıl geleneksel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda önemli makamları devralan çocuklar bu yıl da geleneklerini sürdürerek, makamları 1 günlüğüne devraldı.

Nis

Okulumuz 4/C sınıfı öğrencilerinin babaları 23 Nisan etkinliklerinde çocuklarını yalnız bırakmadı.

Çocukları ile beraber "Bahçe Duvarını Aştım" türküsü eşliğinde halk oyunu oynayan babalar izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Emeği geçen 4/C sınıfı öğretmenimiz Asuman ALADAĞ ve öğrenci velilerine teşekkür ederiz.

Etkinliğimiz Malatya'nın bazı yerel basın sitelerinde yayınlandı

Nis

Dünya çocuklarına armağan edilmiş olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda düzenlenen programda coşkuyla kutlandı.
Anasınıfından  4. sınıfa kadar tüm ilkokul öğrencilerimiz gösterdikleri performansla izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.

Okul müdürümüz Mehmet Ali TOSUN, tören bitiminde emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve katılım gösteren velilere teşekkür ederek yarışmalarda birinci olan öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Etkinliğimiz Malatya'nın bazı basın sitelerinde yayınlandı

Nis

Okulumuz Anasınıfı öğretmenimiz ve öğrencileriyle Yeşilyurt Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’ne gittik. Öğrencilerimiz yapılan etkinlikler ve oyunlarla çok eğlendiler.

Mrt

Çanakkale Zaferinin 109.yıldönümünü okulumuzda düzenlenen programla coşku, gurur ve hüzünle kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

12 MART İSTİKLÂL MARŞI!NIN KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı. Her sınıf düzeyinde İstiklal Marşımızı okuma yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilerimize belge ve ödüller verildi.

Mrt

Okulumuz kütüphanesinin duvarını renklendiren sayın velimiz Birnur UZUNÇAKMAK ve Orduzu Gençlik Merkezi'nde görevli Görsel Sanatlar Öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle Atasözleri ve Deyimlerimiz ile ilgili 3 Boyutlu Sergi düzenledik.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Şubat ayı Atasözleri ve Deyimlerimizi Anlatma etkinlikleri sınıflarımızca yapılmıştır

Şbt

Eğitimci yazar sayın Abdulvahap BOZDAĞ, okulumuza gelerek öğrencilerimizle "Yazar-Okur Buluşması" gerçekleştirdi. Ziyaretinde öğrencilerimizle çok güzel iletişim kurarak, oyunlar eşliğinde kitaplarını tanıttı. Soru-cevap etkinliği yaparak yazarlık hakkında öğrencilerimizin meraklarını giderdi. Kendisine ziyareti için teşekkür ederiz.

Şbt

‘’ Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’e Teşekkür Mektupları’’ E-Twinning Projesine katılımımızdan dolayı okul müdürümüz sayın Mehmet Ali TOSUN'a ve öğretmenimiz Asuman ALADAĞ'a teşekkür belgeleri verildi.

Ock

Okulumuz 2/A sınıfı öğretmeni Elçin ULUBABA  öğrencileri ile Malatya Oyuncak Müzesi ve Fotoğraf Makinası Müzesine gezi düzenlediler.

Ock

Malatya Halk Eğitim Merkezi'nden gelen Resim Öğretmeni Duygu hanım, okulumuz 1/A sınıfı öğrencileriyle resim çalışması yaptı. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz

Ock

Okulumuzda yapılan Uzay Çadırı etkinliği ile öğrenciler hem öğrendiler hem eğlendiler.

Ara

2'nci Ordu Komutanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinllkleri kapsamında okulumuzda bando faaliyeti yapıldı. Öğrencilerin seviyelerine uygun çeşitli şarkılar söylendi. İstiklal Marşımız okunarak program sonlandırıldı. Emeği geçen 2'nci Ordu Komutanlığı Bando takımına teşekkür ederiz.